Over ons

In 2005 is stichting Taekrosa opgericht. Deze stichting geeft Taekwondo- en Taeboxinglessen aan jongeren in de aandachtswijken van Utrecht, met als doel het sociale aspect terug te brengen. Hiermee heeft Taekrosa de 2de prijs voor de beste Utrechtse vrijwilligersorganisatie gewonnen! 

Wij hebben een programma ontwikkeld dat gegeven wordt aan jongeren in de “aandachtswijken” van Utrecht en op basisscholen. Hier wordt jongeren geleerd om “op te komen voor zichzelf”. In deze rumoerige tijd waarin de problematiek, onzekerheid en onstabiliteit regelmatig de boventoon voeren, leren wij juist de kinderen door middel van sportactiviteiten om te gaan met elkaar.

Taekwondo, een sport met toekomst, een Olympische sport voor iedereen Taekwondo is een stijlvolle en veelzijdige zelfverdedigingsport. Een snelle sport. Maar vooral een sport met toekomst. In Azië maar ook in Europa neemt de populariteit van taekwondo steeds verder toe. Zowel mannen als vrouwen, jongeren als ouderen beleven veel plezier aan taekwondo. Een sport die op alle niveaus aantrekkelijk is. Voor de recreant, voor de wedstrijdsporter, maar ook voor de topsporter.

Taekwondo betekent letterlijk “manier van de voet en de vuist”, maar het accent ligt op de voeten en de benen. Een goede uitvoering vereist de nodige inspanningen. Taekwondo leent zich dan ook uitstekend voor het verbeteren van de lichamelijke conditie én het zelfvertrouwen. Iedereen kan de taekwondotechnieken leren en in de praktijk beoefenen. Nederland telt inmiddels circa 11.000 enthousiaste beoefenaars. In het jaar 2000 heeft taekwondo de Olympische status gekregen. Hiermee bereikt de sport, die een rijke historie kent, een belangrijke mijlpaal.